Maak kennis met de mensen achter TOS Centraal

Wie wij zijn

Namen en gezichten

Heleen Gorter

Ik ben moeder van een zoon met TOS en vanuit mijn ervaringen met de TOS van onze zoon heb ik mijn boek ‘Vechten voor mijn kind met een TOS’ geschreven. Sinds 2015 ben ik betrokken bij verschillende onderzoeken naar TOS. Ik organiseer regelmatig ouderbijeenkomsten en heb ik veel contact met ouders die ergens in het traject met hun kind vastlopen. Door deze werkzaamheden en mijn eigen ervaringen voel ik de noodzaak dat TOS bekender wordt. Bekender bij ouders en zeker ook bekender bij professionals! www.heleengorter.nl

Pieter van Zelst

Pieter heeft jarenlang als projectleider evenementen bij Koninklijke Kentalis gewerkt. Een organisatie die onderzoek, zorg en onderwijs biedt aan o.a. mensen met een Taal Ontwikkeling Stoornis. Tijdens deze werkzaamheden werd duidelijk dat er nog veel winst te behalen valt bij het bekender maken van deze doelgroep.
Sinds 2021 werkt hij als zzp-er binnen de evenementenbranche. Via de Stichting TOSCentraal blijft hij zich inzetten voor deze doelgroep.

Pien van der Most

Mijn naam is Pien van der Most, woonachtig in Groningen met manlief, onze 2 (puber)dochters en onze kat.

Van origine ben ik logopedist (niet meer praktiserend) waarvan 14 jaar in het cluster2 onderwijs (Kentalis) gewerkt en 4 jaar als AB-er in het Passend Onderwijs. Sinds december 2018 werk ik als ondernemer (trainer) voor mijn bedrijf Ondersteunend tekenen bij TOS.

Met ondersteunend tekenen geef je professionals en ouders, en daarmee de kinderen/ leerlingen, een simpele, maar krachtige tool in handen om vanuit de sterke visuele kant makkelijker bij je (innerlijke) taal, emoties en in communicatie te komen.

Het is mijn missie om alle kinderen en jongeren met een taalontwikkelingsstoornis (en zonder) zich dankzij ondersteunend tekenen gehoord, gezien en begrepen te voelen.